LINExpert

LINExpert

Codul produsului
2506

Informatii generale

Solutia propusa ofera o abordare pragmatica si eficienta din punct de vedere economic a procesului de colectare a indecsilor contoarelor monofazate sau trifazate montate la consumatorii casnici. Contorul montat in reteaua de joasa tensiune isi transmite periodic indexul energiei active, canalul de comunicatie fiind deschis atata timp cat contorul este alimentat. De remarcat este faptul ca informatia transmisa nu consta in impulsuri ci este o valoare binara, reprezentand indexul energiei active. Tehnologia folositaeste DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), folosita la inceput in domeniul militar si recunoscuta pentru fiabilitatea transmisiei si imunitatea la zgomot. Echipamentul de achizitie EMGate, montat in reteaua de joasa tensiune in aval fata de transformator colecteaza indecsii contoarelor montate la consumatorii casnici si ii transmite prin GSM sau radio mai departe in reteaua LAN a beneficiarului pentru analiza energetica, facturare sau depistare a furturilor.

Arhitectura sistemului
In functie de dimensiunile sistemului, arhitectura poate fi cu una sau mai multe statii de achizitie echipate cu echipamente de comunicatie, server dedicat de baze de date si server de comunicatii/raportare dedicat. Sistemul de operare rulat va fi MS Windows 2000 Server, iar baza de date va fi sustinuta de MS SQL Server 2000. Rapoartele sunt disponibile pe reteade tip LAN/WAN sau Internet, accesul la acestea fiind securizat prin parole.

Achizitia datelor
Principalele functiuni oferite de software-ul de achizitie sunt:

-Citire automata.

Sistemul este capabil sa citeasca contoarele pe baza unui orar predefinit. Pentru fiecare contor se poate defini un orar de citire format din reguli. Regulile sunt caracterizate de o anumita frecventa si o perioada de valabilitate. Exista posibilitatea definirii de reguli de citire singulara sau repetata.

-Citire la cerere.

Utilizatorul are posibilitatea sa porneasca sau sa opreasca procesul de comunicatie pe orice canal si sa genereze cereri de citire manuale pentru un contor sau un grup de contoare.

-Citire in paralel.

Pentru scurtarea timpului necesar achizitiei, sistemul este capabil sa citeasca mai multe contoarele in paralel, folosind pentru aceasta mai multe porturi seriale.

Fisier descarcabil:

LINExpert.pdf

 

Puneti-ne o intrebare / Scrie un comentariu (review)


* Campuri obligatorii
Contact:
SC ElSys Design SRL
Date Fiscale:
CUI:
RO 14327151
Nr. Reg. Com.:
J22/1085/2001
 
Punct Lucru Iasi:
Adresa:
IASI, Strada Razoarelor nr. 3, Bl. 946, Sc. A, Ap. 3, Parter
Telefon:
+40.232.232.690
 
Web:
www.elsysdesign.ro
Email:
office@elsysdesign.ro